DAB & DAB+

DAB & DAB+ Indoor dekking 

De slimste oplossing is gebruik maken van een DAB+ versterker die overal voor dekking zorgt. Hierdoor kan je vrij bewegen met uw draagbare radio in gans uw woning maar ook luchthavens, serviceflats, winkelcentra... overal waar gewenst. Bij grotere constructies maken we een kleine studie om de plaats van de antennes te bepalen.

Een van de meest voorkomende problemen met DAB is steeds weer een te zwak en onstabiel signaal.

Dit is natuurlijk erg ironisch, gezien digitale radio bedoeld is om de soms mindere kwaliteit van FM te verbeteren.

De redenen van de slechte DAB ontvangst en wat is de oplossing.

Een van de belangrijkste factoren voor de DAB signaalsterkte is waar je woont. Is dat ergens landelijk dan is de kans groot dat je te ver van de zender af zit en dus een veel te zwak signaal ontvangt.

Ook de plaats binnenshuis kan een groot verschil maken. De ontvangst zal veel zwakker zijn op lagere verdiepingen en zeker ondergronds maar ook op de hogere verdiepingen wegens stenen muren of isolatie. Begin in dat geval een andere plaats te zoeken voor uw radio, dichter bij een raam en verder van muren. Misschien heeft uw radio een LCD display waarop je de sterkte van het signaal kan zien om zo een beter plaatsje te vinden.

Deze oplossing is uiteraard niet ideaal als je in een bepaalde kamer naar uw radio wenst te luisteren. Je kan ook met de antenne zelf experimenteren bijvoorbeeld met de lengte en de richting. Denk eraan dat voor DAB de antenne best verticaal staat. Nadat je de beste plaats gevonden hebt doe je best een nieuwe scan. Hierdoor krijg je mogelijks andere of meer stations binnen.

Aan sommige DAB radio’s kan je een externe antenne aansluiten wat zeker een veel beter resultaat zal geven, maar dat beperkt ook uw vrijheid van bewegen. Je zit dan vastgekluisterd aan die ene plaats waar de coaxkabel aankomt.

De antennes en versterker zijn uit voorraad leverbaar. Kabels kunnen op maat en naar uw wens gemaakt worden.

Bekijk de producten

Uw contactpersoon

Frans
+32 9 210 29 29
Neem contact op »