DAS Systemen

DAS of Distributed Antenna Systems zijn oplossingen om grote gebouwen of grote oppervlaktes te voorzien van bijvoorbeeld GSM/POC - 2G 3G 4G dekking daar waar het signaal van de diverse GSM operatoren onvoldoende of niet binnenkomt.

Het systeem bestaat uit een reeks kleine antennes die net zoals WIFI geplaatst worden overal waar dekking gewenst is, deze antennes zijn via een coaxiale bekabeling verbonden met een centrale server. Dergelijke oplossingen kunnen passief of actief zijn met aan beide systemen verbonden voor en nadelen. (Klik hier voor een vergelijkingsrapport)

In de plaats van kleine antennes kunnen ook stralende kabels (leaky feeders) gebruikt worden, maar deze zijn vrij kostelijk en kritischer voor de plaatsing, bovendien is een op maat gemaakte dekking voor gebouwen hiermee moeilijk. Voor dekking in een tunnel zijn ze wel geschikt.

Het design voor de inplanting op maat van een DAS systeem vergt een verregaande kennis van radiopropagatie alsook de nodige meetapparatuur zoals een spectrumanalyser en simulator. Bij ALL COMMUNICATIONS zijn we gespecialiseerd in GSM signaalversterking sedert 1994 en hebben we ervaring met radiocommunicatie sedert 1969.

Een DAS systeem is transparant voor operatoren of technologieën 2G 3G 4G 5G en laat een ongelimiteerd aantal simultane gesprekskanalen toe.

All communications ontwikkelde een op IP gebaseerd DAS monitoring systeem dat toelaat onze netwerken 24/24 te bewaken en indien nodig bij te sturen.

All communications ontwikkelde reeds voorheen ook een gamma low power operatorveilige GSM signaalversterkingssystemen waarop deze monitor kan worden aangesloten.

Wegens het enorme gebrek aan goede indoor dekking in de helft van de Belgische bedrijven blijft de vraag naar een goede en veilige GSM indoor coverage stijgen.

De GSM CONNECT oplossing, gekoppeld aan een DAS systeem, blijkt bijna altijd het meest performant en het meest prijsgunstig te zijn. 

Bekijk de producten

Uw contactpersoon

Bruno
09/210 29 28
Neem contact op »